SALE & LEASE

Vele bedrijven hebben hun bedrijfsgebouw als stille reserves op de balans staan. Dit terwijl het kapitaal beter gebruikt kan worden voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Andere bedrijven willen het gebouw uit een overname houden. Dit is dan een stukje pensioenvoorziening voor de verkoper, terwijl de koper van een bedrijf de financiering van het bedrijf met gebouw moeizamer gerealiseerd kan krijgen. In de huidige economie is liquiditeit belangrijk voor de bedrijfsfinanciering. Sale en leaseback van een bedrijfsgebouw kan in bovenstaande een uitkomst bieden.

Wij zijn geïnteresseerd in gebouwen waar de voormalige eigenaar als verhuurder in blijft zitten. Indien wij het gebouw niet zelf verwerven zoeken we binnen ons netwerk partners die interesse hebben. Wij kopen het gebouw en verhuren dit vervolgens weer aan de bestaande gebruiker. Uiteraard bestaat de mogelijkheid dat deze gebruiker het pand op termijn weer terug koopt. Dit tegen vooraf afgesproken condities.

Actueel te koop;

Op dit moment zoeken wij een belegger die interesse heeft in een bedrijfsgebouw op een goed bereikbare locatie in de omgeving van Alkmaar. Het betreft een solide gebouw met een overhead deur, showroom en kantoren. De huidige eigenaar wil graag een huurcontract voor 5 of 10 jaar. De vraagprijs is € 400.000 en staat gelijk aan 12 x de jaarhuur. De overwaarde wil de eigenaar gebruiken om te investeren in verdere groei van zijn onderneming.

Indien u interesse heeft in een van bovenstaande diensten of in de aangeboden belegging kunt u contact met ons opnemen